Assertief op het werk

Assertief op het werk, opkomen voor jezelf

Je hebt moeite om voor jezelf op te komen. Je zegt het niet als iets je niet bevalt. Je durft je mening niet te uiten tegen je collega’s. Je bent bang voor afkeurende reacties. Je komt dus niet goed voor jezelf op en komt daardoor regelmatig in de problemen.

Je wilt leren om assertief op het werk te zijn. Op een overtuigende manier kunnen zeggen dat een taak even niet goed uit komt zonder dat je je zorgen maakt over de reactie. Je wilt het aan kunnen geven als je ergens ondersteuning bij nodig hebt.

Moeite me kritiek ontvangen van je leidinggevende

Je hebt moeite met het ontvangen van feedback. Wanneer je leidinggevende je feedback geeft dan ervaar je dat vrijwel altijd als persoonlijke kritiek. Je heb in deze situatie misschien zelfs heftige emoties zoals verdriet en boosheid. Communiceren tussen jou en je leidinggevende is door deze emoties bijna onmogelijk geworden.

Het is natuurlijk voor een goede arbeidsverhouding nodig dat je leidinggevende wel aan kan geven wat hij of zij van je verwacht en dat hij of zij ook feedback kan geven op je werkzaamheden. Je wilt assertief op het werk worden en leren om te gaan met feedback.

Feedback kunnen geven zonder persoonlijk te worden.

Je hebt een leidinggevende functie waarin het noodzakelijk is dat je je medewerkers feedback geeft. Je vindt dit echter moeilijk en houdt daardoor op de verkeerde momenten je mening voor je en op andere momenten kom je juist keihard uit de hoek en uit je kritiek op je medewerkers. Niet zelden voelen je medewerkers zich door de manier waarop je communiceert persoonlijk aangevallen. Dit heeft uiteindelijk een negatief effect op de productiviteit van je team.

Om als leidinggevende je werk goed doen heb je het nodig dat je op een duidelijke manier met je medewerkers kunt communiceren. Je medewerkers aanspreken op het getoonde gedrag en feedback geven op de geleverde werkzaamheden. Het is voor de acceptatie nodig om de aanwijzingen zo over te brengen dat je medewerkers zich niet persoonlijk aangevallen voelen en de aangedragen aanwijzingen als feedback kunnen accepteren.

Assertief communiceren

In de bovenstaande voorbeelden zijn een drietal situaties weergegeven uit de dagelijkse praktijk op de werkvloer. Door al de verschillende persoonlijkheden waaruit teams bestaan is het op één lijn krijgen van een team niet makkelijk. De communicatie kan zowel worden verstoort door sub-assertieve als juist door agressieve communicatie. Onder de toe menende spanning van een afdeling, waar de communicatie verstoord is wordt, worden de conflicten steeds groten. Deze conflicten kunnen de werksfeer goed verpesten en de gevolgen zoals ziekte of ontslag van medewerkers zijn meestal voor de organisatie een aanzienlijke kostenpost.

Ik kan als coach zowel de individuele medewerker of leidinggevende begeleiden in het stoppen van het conflict en de handvatten aan te reiken om assertief op het werk te communiceren.

Ben je voor jezelf, of voor een medewerker, opzoek naar een coach die kan ondersteunen om assertief op het werk te zijn, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes