9 tips om een baan via LinkedIn te vinden

Social media zoals Twitter en LinkedIn worden steeds vaker door recruiters en werkgevers gebruikt om personeel te werven. Ervan uitgaande dat je geen Jan Peter Balkenende heet, die banen in zijn schoot geworpen krijgt, is het belangrijk dat je er alles aan doet om gevonden te worden op LinkedIn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan is het dus geen overbodige luxe om je social media interessant te maken voor werkgevers en recruiters. Daarnaast kun je op de website van LinkedIn ook zelf naar vacatures zoeken. LinkedIn is dus een uitgelezen mogelijkheid voor het vinden van een nieuwe baan. In dit artikel krijg je 9 handige tips om een baan via LinkedIn te vinden.tips-linkedin

 

 

1. Geef volledige informatie
Om een potentiële werkgever te laten zien wie je bent en wat je in huis hebt, is het belangrijk dat de informatie op je LinkedIn profiel volledig en juist is ingevuld. Zorg dat je werkervaring, je opleidingen en je vaardigheden kloppen en up-to-date zijn. Vul ook altijd je huidige werkgever in. Heb je op het moment geen werkgever? Geef dan aan dat je werkzoekend bent. Op je persoonlijk profiel zie je hoe sterk jouw profiel is. Hierbij wordt rekening gehouden met de volledigheid van de door jou ingevulde gegevens. Zorgt dat je profielsterkte zo hoog mogelijk komt, zodat recruiters je goed kunnen vinden.

 

Tip: zet bij je instellingen je activiteiten-broadcasts (tijdelijk) uit. Zo voorkom je dat iedere aanpassing op je profiel gedeeld wordt met je netwerk.

 

2. Kies voor een goede profielfoto
Plaats een professionele profielfoto. Vakantiefoto’s of webcam foto’s zijn uit den boze. Om een goede en professionele indruk te maken is het aan te raden om een foto te laten maken door een goede, professionele fotograaf. Een foto zegt meer dan duizend woorden, denk daarom goed na wat je over jezelf wil vertellen door middel van je foto. Denk goed na over de achtergrond, je pose en glimlach. Een foto moet vertrouwen scheppen en uitnodigen, zodat een recruiter de moeite wil nemen om je profiel te bekijken. Investeer dus in een goede foto, hiermee vergroot je de kans op een nieuwe baan aanzienlijk.

 

3. Wees duidelijk
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je duidelijk bent. Wie ben je? Wat zijn je persoonlijke en zakelijke kwaliteiten en hoe denk je deze te kunnen toepassen? Naar wat voor functie of uitdaging ben je op zoek? Wat zijn je dromen? En hoe wil jij jezelf presenteren. Denk goed over deze dingen na en zorg dat ze duidelijk in je profiel naar voren komen, zodat een potentiële werkgever een duidelijk beeld van je krijgt. Je krijgt in de eerste instantie niet de kans om jezelf toe te lichten in een persoonlijk gesprek, dus zorg dat je profiel voor zich spreekt en de potentiële werkgever niet met een hoop vragen achterlaat.

 

4. Zorg dat je gevonden wordt
Om gevonden te worden door een potentiële werkgever is het belangrijk dat je trefwoorden gebruikt waarop zij kunnen zoeken. Bekijk verschillende vacatures en functieprofielen om te zien welke termen er gebruikt worden. Dit zijn namelijk ook de termen en trefwoorden waarop recruiters zoeken wanneer zij op zoek zijn naar nieuw talent. Neem de meest gebruikte termen en trefwoorden over en gebruik deze op je profiel. Zo vergroot je de kans dat je gevonden wordt.

 

5. Maak een URL met jouw naam
Maak een URL naar je profiel waarin je naam staat, zodat het er zo uit komt te zien: https://www.linkedin.com/in/jouwnaam. De standaard URL die LinkedIn voor je aanmaakt is een combinatie van letters en cijfers en is niet te onthouden, waardoor je minder gemakkelijk gevonden kan worden. Niet alleen is een URL met jouw naam erin gemakkelijk te onthouden, maar je kunt hem ook in je cv of digitale handtekening van je email plaatsen. Dit staat niet alleen netjes en professioneel, maar het is ook nog eens ontzettend handig. Wanneer je sollicitaties via email of post doet, kan het bedrijf waar je solliciteert gemakkelijk jouw profiel bekijken om te zien wat je allemaal in huis hebt.

 

6. Geef aan dat je werk zoekt
Om op te vallen en gevonden te worden kun je via je statusupdates delen dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Geef aan wat voor baan je zoekt en in welke omgeving. Deze statusupdate zou je eventueel ook nog op Twitter kunnen delen, zodat potentiële werkgevers je daar ook kunnen vinden en zo doorgestuurd worden naar je LinkedIn profiel. Zet in de biografie van je Twitter-account ook dat je werkzoekend bent of dat je zoekt naar een nieuwe uitdaging. Hoe meer je aangeeft dat je beschikbaar bent, hoe groter de kans is dat je gevonden zult worden.

Zit jij met het dilemma of je moet vermelden wat je staat is? Werkzoekend of niet? Betrouwbaarheid is voor veel werkgevers belangrijk. Wanneer je onduidelijkheid  creëert op het gebied van je huidige baan, dan loop je het risico dat je hiermee een verkeerd signaal richting je potentiële nieuwe werkgever geeft. Ga voor transparantie.

 

trainingtimemanagement7. Wees bereikbaar
Zorg dat je persoonlijke informatie en contactinformatie compleet is. Op het moment dat een recruiter of potentiële werkgever interesse in jou heeft, is het wel zo handig dat hij je ook kan bereiken. Vul je telefoonnummer en je e-mailadres in zodat je bereikbaar bent. Vul deze informatie eventueel nog aan door je woonadres op te geven. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een verwijzing naar je eigen website of Twitter-account  te maken.

 

8. Breid je netwerk uit
Maak connecties met mensen die je kent of mensen/bedrijven die voor jou interessant zijn. Word lid van groepen om deel te nemen aan discussies en om informatie te delen en te ontvangen. Laat jezelf zien in een omgeving die voor jou belangrijk kan zijn. Groepen worden door menig bedrijf ook gebruikt voor het plaatsen van vacatures. Zo blijf je op de hoogte en ontvang je informatie en vacatures die voor jou van belang zijn. Meng je tussen andere mensen die werkzaam zijn in jouw branche en gebruik de groepen om gemakkelijk contact te kunnen leggen.

 

9. Actief netwerken op LinkedIn
Actief netwerken draait om het geven van meerwaarde aan je netwerk. Denk na hoe jij een actieve netwerker via LinkedIn kunt zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf  recommendations schrijven voor jouw relaties. Door het schrijven van een aanbeveling voeg je waarde toe aan het profiel van je relatie. Schrijf uiteraard alleen een recommendation als deze gemeend is. Je relatie zal het waarderen dat je de moeite genomen hebt om een recommendation over hem of haar te schrijven. Iedereen vind het tenslotte leuk om een positieve aanbeveling te krijgen. Als eerste kun je kijken naar medewerkers, collega’s of een leidinggevende waarvoor je gewerkt hebt. Je kunt ook kijken naar mensen waarmee je professioneel in contact bent geweest buiten je eigen organisatie zoals klanten of leveranciers. Welke andere manieren zie jij om actief waarde aan je netwerk toe te voegen?

 

Vind je de bovenstaande informatie interessant? Deel deze dan via de onderstaande buttons of schrijf je in op mijn blog en blijf op de hoogte van mijn berichten!

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes