Hoe overleef ik een assessment?

Hoe overleef ik een assessment?

Bijna je droombaan en dan…nog één laatste horde. Je ziet het regelmatig als laatste zinnetje in een vacaturetekst: ‘een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.’ Oei. Wat bedoelen ze? Wat gaan ze vragen en hoe word ik beoordeeld? Zomaar een paar vragen die in je opkomen. Maar je laat je niet uit het veld slaan en dient je sollicitatie in. Kom maar op met die proef!

 

1. Wat wordt er van je verwacht tijdens een assessment?
Vertaald in het Nederlands is een assessment een beoordeling. En dat is ook exact wat het inhoudt. Jouw mogelijk nieuwe werkgever wil nader beoordelen of jij de competenties bezit om de aangeboden functie goed uit te voeren. Dit gaat verder dan een sollicitatiegesprek. Er kunnen vragenlijsten, rollenspellen, opdrachten, interviews en andere testen op je af komen. Tijdens één of meerdere van deze beproevingen word je beoordeeld op verschillende vlakken: individueel, interpersoonlijk, leidinggevend, intellectueel en motivationeel.

Bepaal voordat je begint welke punten van toepassing zijn op de baan die jij wil. Bekijk de functie-eisen en koppel die aan bovengenoemde vlakken. Is het een leidinggevende rol? Werk je veel samen of is het een zelfstandige functie? Weet je eigenlijk wel waarom je de baan wil? Zet deze zaken voor jezelf goed op een rij.

2. Hoe gaan ze testen?
Soms krijg je van tevoren alle informatie toegestuurd. Assessments worden vrijwel altijd uitgevoerd door een speciaal assessmentbureau. Je kunt altijd bij dit bureau terecht met vragen. Mocht er geen informatie beschikbaar zijn; dan moet je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Een paar voorbeelden van onderdelen:
• Persoonlijkheidsvragenlijsten
• Interviews: criteriumgericht (de functie-eisen langslopen) of biografisch
• Rollenspellen: tweegesprekken of groepsopdrachten
• Praktijkopdrachten
• Intelligentietests

Het is lastig, maar probeer in te schatten welke onderdelen jouw kant op kunnen komen en bereid je zo goed mogelijk voor.

3 Oefenen, oefenen, oefenen.
Zoals bij elke toets of test hang er veel af van de voorbereiding. Oefen dus. Het helpt.

Persoonlijkheidsvragenlijsten zul je toch echt helemaal zelf moeten doen. Blijf bij het beantwoorden dan ook vooral dicht bij jezelf en bedenk; je kunt hier niet fout antwoorden.

Interviews zijn in principe gelijk aan sollicitatiegesprekken. Bereid je dus op dezelfde wijze voor. Rollenspellen en praktijkopdrachten zijn een verhaal apart. Ga niet acteren maar bedenk vooraf wat belangrijke situaties kunnen zijn die in je werk naar voren komen. Hoe behandel je een klacht? Hoe stel je iemand gerust? Hoe voer je een slecht-nieuws gesprek? Hoe ga je om met deadlines? Bedenk welke praktijkcases van toepassing zijn en oefen ze. Alleen of met vrienden.

Kennis- en intelligentietests zijn vooraf te oefenen. Je zult echt niet meer vragen kunnen beantwoorden, maar je leert er wel mee de vragen te begrijpen. Dit scheelt je tijd wanneer het ‘om het echie gaat.’

4. De puntjes op de i.
Het lijkt vanzelfsprekend, maar zorg dat je fit bent op de assessmentdag. Dus niet naar die leuke fuif die echt maar tot 1 uur ’s nachts zou duren (en stiekem tot 4 doorging).
Ben je ziek of voel je je niet lekker? Meld dit. Bel af en leg de situatie uit. Het zou zonde zijn als je door omstandigheden niet optimaal presteert. Het is een momentopname, wees daarom scherp op het moment dat het er op aankomt.

5. Het is zover.
Vergeet nooit het doel van een assessmentdag: De werkgever wil een beter beeld van JOU krijgen. Laat je dus van je beste kant zien, maar blijf jezelf. Je mag best gevat zijn, maar hang niet de lolbroek uit. Wees beleefd, maar niet te bescheiden. Straal zelfvertrouwen uit. Ook als er onderdelen niet soepel verlopen. Gaat er één test niet zoals je gehoopt had? Kop op. Alle onderdelen samen bepalen je score.

6. De uitslag.
Na aflooop volgt er natuurlijk een uitslag. Deze score wordt eerst aan jou bekendgemaakt en pas na jouw akkoord aan de opdrachtgever.
Neem het rapport goed door. Heb je vragen, neem dan contact op met het assessmentbureau. Begrijp je alles wat er in het rapport staat? Beslis dan of je wilt dat de werkgever het rapport te lezen krijgt. Uiteindelijk wordt daar het besluit genomen om jou aan te nemen of niet. Jij hebt er in ieder geval alles aan gedaan.

Nog een paar tips:

Wel doen:

  • bereid je voor
  • rust goed uit
  • blijf jezelf
  • toon initiatief

Niet doen:

  • jezelf anders voordoen
  • voor of tijdens het assessment in de stress schieten

 

Lees tip: Hoe overleef ik de eerste werkdag?

{fcomment}

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes