De vijf grootste frustraties bij het zoeken van een baan

oplopende-frustraties-kandidaat

De vijf grootste frustraties bij het zoeken van een baan “Pak in godsnaam alles aan wat voorhanden is!”, aldus Annemarie van Gaal als het gaat om mensen die naar haar idee te lang wachten op een baan in hun eigen opleidingsgebied. Volgens deze gerespecteerde zakenvrouw moeten werkzoekenden zich meer richten op het opdoen van werkervaring en het ontwikkelen van talenten. Zij heeft makkelijk praten, denk jij nu misschien. Dat kan wel zo zijn, maar haar gedachtegang neemt misschien wel de nodige frustraties bij het zoeken naar een baan weg. Anno 2014 kunnen werkzoekenden simpelweg niet om frustraties heen! Hieronder kom je de vijf grootste gedeelde frustraties tegen. Het advies luidt om deze tot je te nemen en je zo te wapenen in jouw zoektocht naar een baan.

 

Afwijzing na afwijzing

Elke keer weer afgewezen worden, staat met stip op één als het gaat om frustraties bij het zoeken van een baan. Nee, nee en nog eens nee … Hoe houd je het vol om keer op keer afgewezen te worden? Hoe demotiverend is dat? Als je je bedenkt dat een gemiddelde sollicitatie al snel drie uur aan tijd kost, is een afwijzing rampzalig. Het begint met het zoeken van een vacature, het doen van de nodige research naar het bedrijf en de functie zelf. Dan moet je een brief of andere motivatie schrijven en niet vergeten om je CV nog even aan te passen. Na een aantal dagen bel je het bedrijf om te checken of jouw sollicitatie is aangekomen. Je kunt wel spreken van een serieuze dagbesteding. Daar komt bij dat een afwijzing voelt als een persoonlijke nederlaag. Immers, je bent continu bezig met het verkopen van je eigen ‘ik’. Hoewel je best weet dat een werkgever een sollicitatieprocedure in eerste instantie heel functioneel benadert, voelt een afwijzing als een pijnlijke aanval op jouw persoon. Probeer te leren van elke afwijzing. Bovenal, probeer in te zien dat solliciteren geen doel is, maar een middel. Het doel is het vinden van een leuke baan.

 

Geen (geschikte) vacature

Hoe je de vacature ook leest, van boven naar beneden en weer terug, eigenlijk sluit deze niet aan op jouw werkervaring en opleiding. Daar komt bij dat je de branche niet kent. De kans is groot dat jij als werkzoekende deze ervaring ook al eens hebt opgedaan. Geen (geschikte) vacature kunnen vinden is onwijs frustrerend! De vraag is of dit te maken heeft met jouw persoonlijke zoekstrategie of dat er simpelweg geen of te weinig passende vacatures voorhanden zijn. In het laatste geval zit er waarschijnlijk niet veel anders op dan het advies van Annemarie van Gaal ter harte nemen. Twijfel je aan je persoonlijke zoekstrategie, dan is het allereerst zaak om na te gaan of je staat ingeschreven bij de belangrijkste vacaturebanken. Ontvang je automatisch e-mails met potentiële banen? Belangrijk is wel dat je goed nagaat of je de juiste zoekcriteria hebt ingevuld. Dit kun je heel eenvoudig checken door de functieomschrijving van een geschikte vacature door te nemen. Filter hier de juiste zoekwoorden uit. Tenslotte is het raadzaam om goed te netwerken en gewoon eens binnen te stappen bij een bedrijf. Het schijnt dat de verborgen arbeidsmarkt groter is dan de openbare vacaturemarkt.

 

[cleveryoutube video=”http://www.youtube.com/watch?v=RZDgTbuiPzk” vidstyle=”1″ pic=”” afterpic=”” width=”” starttime=”” endtime=”” caption=”” showexpander=”off” alignment=”center” newser=””]

Hardcore solliciteren

Als je dagen bestaan uit het zoeken naar vacatures, het schrijven van brieven en het bijwerken van profielen en je CV, dan behoor je tot de categorie ‘hardcore werkzoekenden’. Op elk moment van de dag, waar je ook bent, ben je bezig met het vinden van een baan. In de wachtkamer van de huisarts worstel je als een razende door de literatuur heen en tijdens het hardlopen zorg je dat je bij dat maatje, met die interessante werkgever, in de buurt blijft. Het kan even duren, maar op een gegeven moment voel je je leeggezogen. Je bent 24/7 bezig met solliciteren! Alle energie gaat op aan die ene zoektocht. Hoe beteugel je deze frustratie? Een tip is om met jezelf af te spreken hoeveel sollicitaties per week je de deur uitdoet. Dit komt neer op een ‘sollicitatielimiet’. Hiermee samenhangend houd je jezelf goed in de gaten; welke aanpak was succesvol en welke niet? Hoe is het gesteld met mijn energieniveau? Maar ook, wat kan ik leren van de eventuele feedback? Al met al is het raadzaam om het solliciteren in te kaderen, waarbij je voldoende ruimte maakt om te ontspannen.

 

Geen enkele reactie

VragendReacties als ‘je bent te oud’, ‘je bent te jong’ of ‘er zijn kandidaten, die beter passen in het profiel’ komen niet heel persoonlijk over. Over het algemeen houd je hier geen leerpunten aan over. Maar het kan nog erger, dan moet je denken aan een late reactie. Of geen enkele reactie! Dat laatste gebeurt best vaak. Zeker als de werkgever uiteindelijk voor een interne kandidaat heeft gekozen. Gemakshalve vergeet men dan nog wel eens om de buitenwereld te informeren. Om deze frustratie te verwerken, kun je contact opnemen met het betreffende bedrijf en kenbaar maken dat je de gang van zaken als heel teleurstellend hebt ervaren. Je voelt je dan in elk geval even ‘in charge’. In het meest gunstige geval neemt het bedrijf jouw ervaring mee in hun toekomstige bedrijfsvoering.

Heb je iets ‘lopen’?

Wat bedoel je precies? Zo heb je de eerste keer vast op deze vraag geantwoord. Al snel werd je duidelijk dat het een wat vreemde manier is om naar jouw status als werkzoekende te informeren. Natuurlijk bedoelen ze het allemaal goed, maar na verloop van tijd raak je toch wat gefrustreerd als je weer ontkennend moet antwoorden. Vaak is het niet eens zozeer de manier waarop men het vraagt, maar ook wie het vraagt. Eerlijk is eerlijk, tegen je ouders houd je liever de schijn op dat alles goed met je gaat. Als je keer op keer moet vertellen dat je nog geen werk hebt gevonden, dan voelt het alsof je hen zo teleurstelt. Vaak dragen ze allerlei tips aan, waar je niet veel aan hebt, maar die je uit beleefdheid ook niet helemaal wilt negeren. Kortom, als werkzoekende voel je vaak meer opgejaagd dan omringd door je naasten en andere belangstellenden. Probeer om alle goedbedoelde adviezen ook als dusdanig op te vatten. Pak op wat je past en laat al het andere, zonder je schuldig te voelen, links liggen. En schroom niet om jouw persoonlijke netwerk in te schakelen bij het vinden van een baan.

Gedeelde smart, is halve smart. Deze uitdrukking is nu misschien wel van toepassing op jouw gemoedstoestand. Als je nieuwe inzichten wenst of bijvoorbeeld tips voor het schrijven van sollicitatiebrieven en het voorbereiden op een gesprek nodig hebt, raadpleeg dan sollicitatiedokter eens.

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes