Vragen voor nuttige feedback


Vragen voor nuttige feedback

Er zijn twee soorten praters: degene die liever vragen stelt en degene die liever vertelt. In welke van de twee verplaats jij jezelf tijdens een gesprek met iemand? Ben je iemand die graag vertelt, dan vind je het waarschijnlijk niet erg om open te zijn over bepaalde onderwerpen. Denk je er dan ook aan om de ander naar iets te vragen? Probeer je de ander juist steeds met vragen te bestoken, dan kan dit duiden op grote interesse in de ander, of een gesloten houding. Probeer te praten en vragen te stellen. Feedback is belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling. Of het nu komt van een ander of van jezelf.
 
 
 
Weten
Informatie voor je houden, of het nu gaat om je mening of het delen van een ervaring is prima. Maar als je altijd gesloten bent, dan loop je ook een hoop kansen en nuttig advies mis. Door te praten met anderen komen zij meer te weten over jou en hoe je over bepaalde dingen denkt. Jij komt echter ook meer te weten over jezelf en jouw manier van handelen. Door het opstarten van een dialoog creëer je de mogelijkheid voor feedback. Je kunt met die feedback doen wat je wilt. Probeer het in ieder geval niet te negeren of als persoonlijke aanval te zien. Zowel een compliment als kritiek heeft een boodschap in zich. Weten geeft de mogelijkheid tot verbeteren. De uiteindelijke beslissing ligt bij jezelf. Een ander blog ‘Hoe ga jij om met feedback?’ gaat hier verder op in.

Zelfkennis
Het verhogen van zelfkennis kan echter ook zonder de mening van anderen. Door jezelf vragen te stellen, kun je kritisch naar jezelf en jouw manier van handelen kijken. Dit kan op elk moment en voor elk onderdeel van jouw leven. Hoe ga je om met kritiek? In welke mate ben je enthousiast over je functie en het bedrijf? Wat zijn de valkuilen waar je steeds weer in trapt? Welke dingen zou je graag willen veranderen? Waarom heb je dat tot nu toe nog niet gedaan? Waar ben je trots op? Is er iets waar je je voor schaamt? En zo kan de lijst nog eindeloos doorgaan. Vragen die zorgen voor een grotere zelfkennis. Mits je de vragen oprecht beantwoord natuurlijk.

 
 
Werkanalyse
Grofweg kunnen de vragen betrekking hebben op jezelf, jouw privéleven of het werk. Laten we het werk eens als uitgangspunt nemen. Op dit vlak kunnen uiteenlopende vragen worden gesteld. Vragen die te maken hebben met de functie, jouw manier van handelen of jouw toekomstwensen bijvoorbeeld. Het is is niet vreemd als je die vragen niet geformuleerd krijgt. Zelfanalyse is niet voor iedereen een natuurlijke aangelegenheid. Kijken naar en het bekritiseren van anderen wordt veel vaker gedaan. Hoe dan tot die concrete vragen komen, waarop de antwoorden je verder kunnen helpen? Neem eens contact op met een loopbaancoach bijvoorbeeld. Hij of zij beschikt over een brede achtergrond en de ervaring in vragen formuleren en stellen. Samen kom je al snel onderwerpen en antwoorden, waar je zelf niet snel aan zou denken.
 
 
Verbetering
Al die vragen en de antwoorden hebben niet veel meerwaarde als er verder niets mee wordt gedaan natuurlijk. Als je de moeite doet om jezelf vragen te stellen of feedback van anderen te krijgen, dan kunnen vervolgacties niet uitblijven natuurlijk. De verkregen informatie, positief of negatief getint, geeft altijd nieuwe inzichten waarop je beslissingen kunt nemen. Beslissingen die leiden tot acties om een huidige situatie te veranderen of een stap te zetten naar een andere toekomstige situatie. Met het oog op verbetering natuurlijk. Verbetering die zorgt voor een hogere mate van geluk, succes en tevredenheid in jouw leven. In mijn Ebook ‘Gewoon Succes’ is een hoofdstuk gewijd aan het thema ‘analyseren is verbeteren’. Ook de andere thema’s geven inzicht in het gaan voor je eigen succes, nu en op langere termijn.
 
No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes