Sluit af en ga voor een frisse start

De jaarwisseling: het moment voor feestviering, maar ook om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog eenmaal de revue te laten passeren en ze dan een plek te geven. Zeker bij trieste of zenuwslopende gebeurtenissen is dit een vereiste, om zo volgende jaar fris en vol energie te kunnen beginnen. Sluit het jaar echt af. Alleen dan kun je je richten op nieuwe kansen en verandering. Blijf niet langer rondlopen met oud zeer, haatdragende gevoelens of spijt.

nieuwestart

Emotionele inventarisatie
Er gebeurt veel in een jaar. Dit zijn helaas niet altijd positieve en fijne momenten. Zeker als het gaat om ingrijpbare situaties zoals het verlies van een dierbare, het ongewenst verbreken van een relatie of plotseling ontslag, kan de emotionele impact groot zijn. Dit zijn dingen die niet in een dag opgelost zijn. Dit wordt ook niet van je verwacht. Afhankelijk van de situatie ga je door een periode van woede, rouw, verdriet en wanhoop. Hoe zwaar het moment ook, het behoort de dag erna al tot het verleden. De verwerking kan beginnen, maar wordt door emoties als ontkenning of haat vaak uitgesteld. Juist nu rond de jaarwisseling is het belangrijk om te zien waar jij je bevindt. Heb jij de dingen van het afgelopen jaar al verwerkt? 

 

Helende werking
Terugkijken op het afgelopen jaar is niet alleen interessant, maar heeft ook een helende werking. Neem echt de tijd om alles wat je mee hebt gemaakt in 2013 opnieuw te beleven. De mooie en minder fijne momenten. Onbewust zullen deze gedachten (en voorwerpen zoals oude foto’s) de bijbehorende gevoelens losmaken. Mocht je een situatie nog niet verwerkt hebben, dan kan deze herbeleving misschien nodig zijn om het echt af te kunnen sluiten. Afscheid, vergeving en loslaten zorgen hiervoor. Door dingen te laten rusten en emotioneel af te sluiten, geef je jezelf de mogelijkheid voor een frisse start met nieuwe kansen.

Blijf niet hangen in het verleden, maar stap op 1 januari 2014 echt het nieuwe jaar in.
Ik wens jou een inspirerend jaar toe!

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes