kleine veranderingen, grote gevolgen

kleine veranderingen, grote gevolgen

 
Radio De radio is tegenwoordig ook via het internet en de telefoon te beluisteren. Wie heeft er echter nog een radiotoestel staan? Een waarmee je met een grote knop afstemt op jouw favoriete radioprogramma. In een handomdraai vlieg je zo van de ene zender naar de andere. Finesse is vereist om de zender zuiver te krijgen. Een apparaat waarbij een kleine verandering tot grote gevolg leidt. Zo werkt het ook met beslissingen en acties in het leven. Probeer jouw leven af te stemmen op de gewenste toekomst.
 

Willekeur of vastigheid?

 
 
De radio heeft veel verschillende zenders in de aanbieding. Van sommige grote radiostations is de frequentie wellicht bekend, maar daar omheen bevinden zich nog allerlei aanbieders. Waarschijnlijk heb je de radio doelgericht gestemd staan op een favoriete zender, om zo dagelijks te genieten van bepaalde programma’s. Je kunt ook eens kiezen voor een andere aanpak. Draai met volledige willekeur aan de knop en kijk welke zender zich laat horen. Misschien vind je dit programma ook interessant? Uiteraard gaat het hier om een handeling die je kunt toepassen, maar is eigenlijk bedoeld als metafoor.
 
 
Kies je in jouw leven voornamelijk voor vastigheid of willekeur? Beide antwoorden zijn goed. Laat je echter een bepaalde mate van willekeur toe in je leven, dan is de kans groter dat je nieuwe dingen ontdekt die je misschien ook geweldig vindt.
 

Niet voor mij

 
Is jouw leven routinematig omdat je de dingen doet die jou gelukkig maken? Dan is dit artikel waarschijnlijk niet voor jou bestemd. Jij bent op het juiste pad, weet wat je wilt en voert het ook uit. Helaas is deze situatie niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Vaker belandt iemand in een routinematige situatie, omdat het zelfvertrouwen of de inspiratie ontbreekt. Verandering wordt gezien als een grote onmogelijke taak. Iets dat niet voor mij is weggelegd. Is deze gedachtegang herkenbaar? Lees dan ook eens mijn andere blog ‘dit lukt me nooit’ voor inspiratie en handige tips om jezelf op een ander spoor te brengen. Het grote verschil zit in de manier waarop je naar een verandering kijkt. Sommige veranderingen zijn groot en vergen veel voorbereiding en doorzettingsvermogen. De meeste veranderingen komen echter tot stand door een kleine aanpassing van de huidige situatie. Iets dat jou ook lukt.
 

 

Zelfvertrouwen

De grote drijfveer achter het slagen van een handeling is zelfvertrouwen. Door gedachtegangen als ‘dit lukt mij niet’ en ‘ik zal toch falen’ los te laten, geef je jezelf de ruimte om met andere ogen naar dezelfde taak te kijken. Ga de taak met volle overtuiging aan en je hebt de helft al volbracht. Dan rest alleen nog de uitvoering. Voelt de taak te overweldigend? Probeer het dan te ontleden in verschillende kleine stappen. Door elke opvolgende stap aan te gaan, heb je uiteindelijk toch de volledige taak uitgevoerd. Staar je niet blind op die hoge berg, maar ga voor de eerste 100m. En dan de volgende 100m en de volgende. Tot je glimmend van trots op de top van de berg staat. Kleine stappen leiden naar een groot resultaat. Laat jouw gebrek aan zelfvertrouwen geen spelbreker zijn. Lees meer over het vergroten van zelfvertrouwen en andere nuttige informatie op mijn site.
 

 

Het roer hoeft niet om

Om te belanden in een succesvolle en gelukkige situatie hoeft het roer niet per definitie om. Voor mensen die de grote sprong durven wagen is de weg waarschijnlijk korter. Het is echter geen vereiste om jouw eigen succes te realiseren. Ook kleine veranderingen hebben grote gevolgen. Door een gesprek met een nieuwe collega bijvoorbeeld kom je aan informatie over een nieuwe cursus. Hierdoor kun je de cursus bespreekbaar maken bij je leidinggevende. Het succesvol afronden van de cursus brengt jou in een promotiepositie. Het jaar daarop heb je een andere functie. Besef dat dit alles begonnen is met aangaan van een gesprek met een nieuwe collega.

Stem jouw handelingen en beslissingen af op dat wat je echt wilt. Dan komen er dingen uit voort die aansluiten bij jouw wensen. Of het nu doelgericht gebeurt of met willekeur. Heb vertrouwen in jezelf en de kracht van kleine veranderingen. Zo werk je stap voor stap aan jouw eigen succes.

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes