De 5 beste sollicitatietips

Hoe wordt je aangenomen voor jouw droombaan? Hoe vind je de juiste vacature, hoe maak je een verpletterende indruk (op een positieve manier) op je gesprekspartner? En belangrijker nog, hoe zorg je dat die baan voor jou is?

Zorgen om gat in het CV

Sollicitatietips

Solliciteren wordt vaak als een lastig en moeilijk iets gezien. Hieronder staan vijf sollicitatietips – in willekeurige volgorde – die je niet mag missen als je op zoek bent naar je (droom)baan. Lees ze door en vergroot de kans op een baan aanzienlijk. Deze tips helpen je om daadwerkelijk op gesprek uitgenodigd te worden en zelfverzekerd het sollicitatiegesprek in te gaan.

 

1. Trek je eigen plan

Maak voor jezelf een sollicitatieplan. Of je nu voor die ene droombaan gaat, voor een uitdagende functie of je al lang blij bent als je werk hebt, het maken van een plan geeft je houvast en structuur. 

Bepaal eerst je doelen, bedenk erna hoe je deze doelen gaat bereiken. De doelen formuleer je smart (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden). Zet je plan zwart op wit, maak een tijdsplanning en belangrijker nog, kom deze planning na. Vermeld in je plan ook je sterke – en zwakke punten en bedenk hoe je je onderscheidt ten opzichte van de andere sollicitanten. Laat je plan nalezen. Wellicht hebben andere nog aanmerkingen, tips of verbeterpunten. 

Ben je al langere tijd opzoek naar een (andere) baan, maar wil het niet vlotten? Herzie je plan. Analyseer waarom je niet op gesprek mag komen. Wordt je vaak afgewezen? Bel na en vraag waarom je niet bent aangenomen of uitgenodigd. Leer hiervan en pas je strategie in de toekomt hierop aan.

De enige concurrent ben je zelf
Reageer je op vacatures van populaire vacaturesites, zoals Monsterboard, Nationale Vacaturebank of met behulp van Linked-in? Reageer je op vacatures in de krant? Dan is er nieuws, je bent niet de enige. 

Afhankelijk van de functie, reageren soms letterlijk honderden mensen op bovengenoemde vacatureadvertenties. Heb jij voor deze functie dé C.V. die de andere sollicitanten in het niets doet staan? Reageer dan zeker. De kans is echter zeer gering dat dit het geval is. 

Zoek andere paden tot een baan, er zijn alternatieven. Gebruik je netwerk, doe open sollicitaties en kijk om je heen. Groeit een bedrijf uit haar voegen, of komt er een reorganisatie aan? Neem contact op! Houdt de ontwikkelingen van lokale bedrijven en mogelijke werkgevers in de gaten; je doet je marktonderzoek. Probeer ervoor te zorgen dat jij de enige kandidaat bent. Heeft het bedrijf in kwestie geen vacatures? Overtuig ze van de meerwaarde van jou en de functie waarop je (open) solliciteert.

 

2. Kort, bondig, maar volledig

In al je communicatie naar je potentiële werkgever ben je kort, bondig en volledig. Wees to the point en vermeld geen onnodige informatie. Moet je cursus bloemschikken echt op je C.V. als je solliciteert als accountant? 

Zorg ervoor dat je C.V. op één pagina past. Houd je C.V. leesbaar, gebruik geen klein lettertype om het daadwerkelijk op die ene pagina te proppen. Wees inhoudelijk selectief en kijk kritisch naar de lay-out. Ook je motivatiebrief is kort en krachtig. Vertel niet alleen wat je aanspreekt aan de functie en het bedrijf, maar overtuig het bedrijf van jouw meerwaarde, verkoop jezelf.

 

3. Wees duidelijk en eerlijk over je kwaliteiten en valkuilen

Tijdens telefonische gesprekken beantwoord je de vragen duidelijk. Bel bij voorkeur vanaf een rustige locatie, zodat je elkaar goed verstaat. Ook al moet je ergens nee op zeggen, draai er niet omheen. Wees eerlijk en ontken je gebreken of zwakke punten niet. Dit is ook een persoonlijke kwaliteit. Indien een werkgever twijfelt over je eerlijkheid, openheid en integriteit, zullen zich wel twee keer bedenken voor ze je aannemen. Mocht je op gesprek komen, geldt hetzelfde. Wees open, eerlijk en to the point. Populaire gesprekstechnieken zoals ‘hard to get’ werken niet. Werkgevers prikken hier snel doorheen. Wees jezelf.

 

4. De perfecte eerste indruk (maar ook de tweede)

Je mag eindelijk op gesprek komen, en dan? Het klinkt (en is) cliché, maar de eerste minuten zijn het belangrijkst voor de beeldvorming. Zorg voor een rustige, verzorgde en volwassen uitstraling. Glimlach bij de kennismaking, maak oogcontact. Wees enthousiast, maar niet te extravert. Neemt nooit als eerste plaats op een stoel, wacht eerst tot de ander zit. Leun iets naar voren om een geïnteresseerde indruk te maken, je handen zijn op de tafel, niet er onder. Zorg ervoor dat je geen pen in je handen hebt, je handen zijn iets uit elkaar. Dit is een open houding en laat zien dat je ontspannen bent. Praat niet te hard of te zacht, praat duidelijk en articuleer goed. Je schouders zijn laag en ontspannen, je hoofd buigt iets naar voren (maar ‘hangt’ niet).

Gedurende het gehele gesprek ben je je bewust van je houding, taalgebruik en totale uitstraling. Ben je dit niet, of twijfel je? Oefen, oefen en oefen nog een keer! Dit kan voor een spiegel, videocamera maar ook met een familielid of vriend(in). Speel verschillende rollen en situaties, beantwoord de lastige vragen zodat je tijdens het ‘echte’ gesprek perfect voorbereid bent. Dit komt je zelfvertrouwen bovendien zeker ten goede.

5. Twee richtingverkeer; actieve gesprekspartner

Tijdens een sollicitatiegesprek is het heel verleidelijk om reactief de vragen van je potentiële werkgever te beantwoorden. Maar laat zien dat je meer in je hebt. Je bent ten slotte een volwaardig gesprekspartner. Houd er altijd rekening mee dat een goed gesprek een dialoog is (ook al wordt een sollicitatiegesprek vaak een ‘job interview’ genoemd). Vraag actief door en praat over de invulling van de functie. Vraag door over het bedrijf, de collega’s en de bedrijfscultuur. Laat wel weten dat je voorbereid bent. Uiteraard heb je de website gelezen (dit is iets anders dan enkel bekeken!) en heb je op internet gezocht naar het bedrijf en specifiek jouw mogelijke afdeling. Door te vragen krijg je bovendien meer gevoel met je gesprekspartner en kun je beter oordelen waar hij of zij op let, speel hier goed op in.

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes