Blaas je carrière nieuw leven in

2385966735_f786fd349f_o

Je schrikt wakker en kijkt om je heen. Je herkent de omgeving niet direct. Waar ben ik? Hoe ben ik hier terecht gekomen? Je hebt even nodig om weer terug op aarde te landen. Nu is het niet vreemd, wanneer je wakker wordt dat je weer even terug moet komen, maar je kijkt er toch wel even van op als dit op je werk gebeurt.

Je bent achter je bureau in slaap gesukkeld. Je werkt nu al een aantal jaar voor dezelfde werkgever, je hebt leuke collega’s en het werk is ook prima te doen. Langzaam ben je in slaap gesust. Misschien komt het door het vertrouwde ritme, de veiligheid en de routine van je vaste baan. Het is zo geleidelijk gegaan dat je het niet eens gemerkt hebt.

Het is misschien een troost dat je niet de enige bent, die op een gegeven moment een dergelijke ervaring heeft, maar het is wel een signaal dat er iets moet gebeuren. Hoe ga jij het oppakken?

Hoe kun je je carrière weer nieuw leven inblazen?

Als eerste is het belangrijk om alle gevoelens van schuld en schaamte aan de kant te zetten. Dit zijn emoties die niemand ooit geholpen hebben om zijn loopbaan een positieve draai te geven.

Het is nu zaak om goed te gaan kijken naar je carrière. Het is tijd voor een mini loopbaan check. Neem pen en papier bij de hand en schrijf in chronologische volgorde je loopbaanpad op. Stel jezelf de vraag bij welk bedrijf je het prettigst gewerkt hebt, waar je het best tot jouw recht bent gekomen en in welke rol je je het prettigst hebt gevoeld.

Beantwoord na het opschrijven van je loopbaanpad de volgende vragen:

1. Wat zijn mijn unieke talenten?

2. Waar krijg ik energie van?

3. Wat kan ik en waar ben ik ook echt goed in?

4. Welke kennis bezit ik?

5. Welke punten wil ik graag ontwikkelen?

6. Wat wil ik in mijn carrière absoluut meemaken?

7. En wat wil ik graag gaan doen?

 

Loopbaandoel

De uitwerking van de bovenstaande oefening en loopbaanvragen zullen jou als professional is staat stellen om jouw loopbaandoel te formuleren. Schrijf nu jouw loopbaandoel op. Zorg ervoor dat je loopbaandoel SMART is. Omschrijf duidelijk en specifiek wat je wilt gaan doen en welke acties je dichter bij je loopbaandoel zullen brengen. Maak je doel meetbaar. Stel een duidelijk tijdspad op met realistische tussen doelen.

Het kan helpen om je plan met andere mensen te delen. Je kunt je plan natuurlijk met je partner of een goede vriend bespreken, maar je kunt je plannen ook met mij delen in de onderstaande commentaren. Ik hoor graag van je.

Veel succes met het maken van je loopbaanplan.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes